W Jeleniej Górze tematem Glifosatu zajmuje się Pan.Marcin Bustowski. Który zajmuje się tematem na szeroką skalę. Pan Marcin przeprowadził badanie na zawartość Glifosatu w organiźmie i kiedy zobaczył swój wynik był bardzo zdziwony zaistniałą sytuacją. Zaalarmował Jeleniogórski SANEPID który odpowiedział lakonicznym pisem które mogą Państwo zobaczyć.
W Polsce brak jakiejkolwiek kontroli nad żywnością,służby do tego powołane wolą zajmować się dystrybucją toksycznych szczepionek dla dzieci i karaniem mandatami rodziców odmawiających zaszczepienia swoich pociech.
Żywność w marketach jest toksyczna i to trzeba powiedzieć jasno. Przykład pierwszy z boku: Boczek niby wędzony co zawiera? Glony,wodorosty,cukier,plazma krwi,pędy bambusa. W innych wędlinach dodatków E jest tyle że trzeba przyznać jakąś szczególna nagrodę dla tych pseudo zakładów mięsnych "Zakładów Chemicznych"
Chleb to nie chleb tylko wyrób chlebopodobny nafaszerowany chemią i trującym Glifosatem ze zbóż których tak naprawdę nikt nie bada pod koątem bezpieczeństwa żywności.
Wracając do Glifosatu wykrytego w organiźmie Pana Marcina to dziwnym trafem laboratoria w Polsce które powinny wykonać badanie żywności na zawartość Glifosatu odmawiają wykonania usługi płatnej bo człowiek chciał zapłacić.
Czyżby w Polsce działała mafia spożywcza?
Wiele wskazuje ,że tak jest i trzeba piętnować takie zachowanie na rynku żywności. Skoro służby które są do tego powołane umywają ręce a co najważniejsze bronią truciciceli to Jelonka24.pl będzie ujawniała dane takich przedsiębiorstw oraz marketów których należy unikać. Jelonka24.pl przyłącza sie do walki z Glifosatem w Naszym regionie.
Po ostatnim ujawnieniu szkodliwych substancji i pierwiastków jeden z Koncernów wystąpił do Sądu o ochronę dóbr osobistych, tym samym zarzucając działanie na szkodę firmy. To dopiero jest bezczelność i tupet.
Raport Najwyższej Izby Kontroli z dnia 3 stycznia 2019 roku ---> https://www.nik.gov.pl/aktualnosci/e-w-zywnosci-bez-kontroli.html <---- Pokazuje katastrofalny stan rzeczy polskiego systemu kontroli jakości żywności. Każdy obywatel Polski konsumuje rocznie, średnio 2 kg związków chemicznych w żywności. W okresie 5 lat daje to aż 10 kilogramowe wiaderko pełne niebezpiecznych, śmiertelnych substancji.
Drodzy czytelnicy pamiętajcie Glifosat jest związkiem rakotwórczym.